Hoe flexibel is het werk van een zorgreservist?

27-03-2023

Het werk als zorgreservist via de Nationale Zorgreserve biedt veel flexibiliteit en vrijheid. Als zorgreservist bepaal je namelijk helemaal zelf hoeveel uur per week je beschikbaar bent, met welke taken je wilt bijdragen en op welke locatie dit gebeurt. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Helpen wanneer het jou uitkomt

Zodra je tijdens crisistijd een hulpvraag van een zorgorganisatie ziet die je interessant vindt, kun je je daarvoor aanmelden via het online platform. Meestal werk je een halve dienst, maar de werkzaamheden kunnen ook alleen plaatsvinden tijdens piekmomenten op een afdeling. Uiteindelijk beslis je helemaal zelf over het aantal uren dat je beschikbaar bent.

Taken waar jij je comfortabel bij voelt

Je bepaalt zelf of je op een hulpvraag ingaat. Jij hebt de regie over je inzetbaarheid. De Nationale Zorgreserve werkt met vastomlijnde takenpakketten, waarin we een verdeling maken voor takenpakketten mét en zonder BIG-registratie. Je stapt dus niet zomaar in een functie binnen het vaste team. Op basis van je opleiding, ervaring, bevoegd- en bekwaamheid kun je je inschrijven op een hulpvraag in crisistijd. Meer lezen over onze takenpakketten doe je via deze pagina.

Werken bij een zorgorganisatie van jouw keuze

Via het online platform volg je voornamelijk hulpvragen uit je eigen regio. Je krijgt een melding wanneer er een hulpvraag in jouw buurt online komt. Omdat het om noodsituaties gaat, wordt er wel verwacht dat je snel reageert wanneer er een hulpvraag wordt gepubliceerd. Natuurlijk ben je ook vrij om te reageren op hulpvragen buiten je eigen regio.

 

''Voor mij maakte het niet uit waar ik heenging. Ik heb het allebei gedaan en kon daardoor ook goed de sfeer proeven'' - Anita de Groot

 

Zorgreservist Anita de Groot besloot om mee te lopen met beide proeftuinen van de NZR in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Haar woonplaats Sliedrecht is daarvoor de perfecte uitvalsbasis.

Flexibel bijdragen als zorgreservist

Het werk als zorgreservist is goed te combineren met je sociale en professionele verplichtingen. Je hebt namelijk altijd zelf de regie over je inzetbaarheid:

  • Jij bepaalt wanneer je werkt
  • Welke taken je gaat uitvoeren
  • En op welke locatie je aan de slag gaat

Heb je vragen? Dan staat ons team van Community Managers altijd voor je klaar. Neem contact op via community@nationalezorgreserve.nl. Dan kijken we samen hoe jij jouw kwaliteiten en ervaring in kunt zetten ter ondersteuning van zorgprofessionals in tijden van nood.

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen