Alle belangrijke gegevens bij elkaar

Jouw Reservistenpas 

De Nationale Zorgreserve presenteert de Reservistenpas: een veilige digitale omgeving voor zorgreservisten om relevante opleidingen, kwalificaties en werkervaring op een centrale plek vast te leggen. Dit is de volgende stap van de Nationale Zorgreserve om de weg van aanmelding naar inzet bij noodsituaties steeds efficiënter te maken. Bekijk de video voor een korte introductie of ga naar de veelgestelde vragen.

Ga naar mijn reservistenpas

 

 

 

 


Veiligheid (2FA)

Bij de Nationale Zorgreserve staat de veiligheid van jouw gegevens voorop. Om je te voorzien van de juiste informatie vragen we je soms om persoonsgegevens. Jouw gegevens zijn belangrijk en we gaan er zorgvuldig mee om. Dat doen we onder andere door onze omgeving af te schermen met 2-factor authenticatie. Hiermee verzekeren we ons ervan dat alleen jij, en niemand anders, toegang heeft tot jouw gegevens.

Meer informatie over 2-factor authenticatie vind je op de website van de consumentenbond. 

 

 

 


Gebruiksgemak (SSO)

Bij de NZR willen we jouw gebruikservaring zo prettig mogelijk maken. Daarom werken we met Single Sign-On (SSO). Deze techniek maakt het mogelijk om met één gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen bij de verschillende producten van de Nationale Zorgreserve, zoals het Communityplatform, de Reservistenpas en het Leerplatform. 

 

 

 

 

Meest gestelde vragen over de reservistenpas

De belangrijkste informatie op één plek

 

 

Als je BIG-geregistreerd bent, is het verstandig om je BIG-registratienummer én je zorgdiploma(’s) bij de hand te hebben. Hierop staan de opleidingsgegevens, de maand en het jaartal waarin je het diploma behaald hebt. Deze gegevens heb je nodig voor het aanmaken van je Reservistenpas.

Heb je jouw zorgdiploma(’s) ook digitaal beschikbaar? Dan kan je deze gebruiken tijdens de diplomacheck. In het geval van diploma’s behaald vóór 1996 vragen we je het e-mailadres van de onderwijsinstelling te achterhalen. Dit is nodig om bij een handmatige controle van je diploma contact op te kunnen nemen met de onderwijsinstelling.

Het invullen van relevante zorgopleidingen en behaalde diploma’s is verplicht. Dit heeft te maken met de diplomacheck die uitgevoerd wordt. Het invullen van relevante werkervaring in de zorg is niet verplicht, maar we bevelen het wel aan.

Nee, vanwege privacywetgeving kunnen de gegevens uit jouw Reservistenpas omgeving niet worden geprint.

Omwille van privacywetgeving en veiligheid is het niet mogelijk om documenten in de Reservistenpas te uploaden.

Ja, je kunt als reservist worden ingezet wanneer je reservistenpas nog niet compleet is. We streven naar een volledig beeld wat we van jou kunnen hebben.

Het in bezit zijn van een BIG-registratie en behaalde zorgdiploma’s vormen de basis voor de takenpakketten waarop jij kunt worden ingezet. Zonder Reservistenpas zijn jouw takenpakketten niet te bepalen.
De Reservistenpas zorgt ervoor dat je inzet bij zorgorganisaties makkelijker wordt, omdat je behaalde diploma’s en eventuele BIG-registratie vooraf geverifieerd zijn.

De Reservistenpas wordt constant verbeterd met als doel jouw inzet bij zorgorganisaties te versnellen. We beginnen met BIG-registratie en behaalde zorgdiploma’s en bepalen - samen met zorgorganisaties en zorgreservisten - waar we de administratieve handelingen kunnen verminderen.

Nee, er is geen mobiele app van de reservistenpas beschikbaar in de App store of Play store. Wel is de Reservistenpas omgeving geschikt om te gebruiken op een mobiel apparaat via een webbrowser.

De Reservistenpas werkt in de meest gebruikte webbrowsers zoals Chrome, Edge (voorheen Internet Explorer), Firefox, Safari en Samsung Internet. Gebruik je een andere webbrowser, dan wil dat niet zeggen dat de Reservistenpas hierin niet (goed) werkt. Ondervind je echter problemen met alternatieve webbrowsers, dan adviseren we een van de meest gebruikte webbrowsers te kiezen.

Wanneer je de Reservistenpas volledig invult is het gelijk duidelijk of je in het bezit bent van een BIG-registratie en geverifieerde zorgdiploma’s. Ook kun je jouw relevante werkervaring in de zorg opgeven. Dit zorgt ervoor dat we makkelijker kunnen bepalen op welke takenpakketten jij ingezet kunt worden. Bovendien versnelt het verstrekken van deze informatie de inzet bij zorgorganisaties.

Let op: doorloop altijd eerst deze stappen

  1. Log je voor het eerst in, en doet de link het niet? Na je aanmelding is de link in je e-mail 24 uur geldig en kan inmiddels verlopen zijn. We slaan je gegevens vanwege het privacybeleid niet langer dan 24 uur op. Zo blijven jouw gegevens veilig. Als je te laat bent met activeren ga je naar de eerder verzonden mail van de Nationale Zorgreserve met als onderwerp 'Je reservistenpas is geactiveerd', klik in die mail op de button 'Maak een wachtwoord aan' en klik vervolgens op 'Vraag een nieuwe activatielink aan'.
     
  2. Kun je de mail niet meer vinden? Stuur dan een e-mail naar community@nationalezorgreserve.nl, dan ontvang je van ons een nieuwe link.
     
  3. Kon je eerder wel inloggen? Controleer je gebruikersnaam en wachtwoord nog een keer; beide zijn hoofdlettergevoelig. 
     
  4. Nadat je jouw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd, ontvang je per e-mail een 8-cijferige code. Deze code dient als extra beveiliging voor jouw gegevens. Na ontvangst van deze code heb je 5 minuten de tijd om de 8-cijferige code in te voeren en op ’inloggen’ te klikken. Als je te lang hebt gewacht kun je via de link ‘Verstuur opnieuw’ een nieuwe 8-cijferige code aanvragen.
     
  5. Blijf je vastlopen, neem dan contact op met een van de community managers via community@nationalezorgreserve.nl. We helpen je graag verder.



 

Waarschijnlijk is je diploma verouderd. Alle diploma's die behaald zijn voor 1996 worden handmatig gecheckt door onze samenwerkingspartner PesCheck. Er moet dan in archieven worden gezocht naar diploma's. Gelukkig kunnen de diploma's vaak worden geverifieerd. Helaas komt het ook voor dat een diploma niet kan worden geverifieerd. Dat komt meestal omdat het opleiding of het opleidingsinstituut niet meer bestaat. 

Indien jouw zorgopleiding niet meer bestaat en je dus geen emailadres kunt vinden, dan kun je alsnog een kopie van je diploma uploaden. Bij het emailadres van het instituut vul je noreply@pescheck.nl in. PESCHECK zal dan onderzoeken of het archief is overgenomen door een ander opleidingsinstituut. Op deze manier proberen zij alsnog de validiteit van het document te kunnen natrekken.

Het emailadres is vaak makkelijk te vinden door te googlen naar het secetariaat van de organisatie/de universiteit/het instituut waar je het diploma hebt behaald.
Kun je echt niets vinden, of bestaat de instantie niet meer? Noteer dan in het daarvoor bestemde veld van de diplomacheck het email adres noreply@pescheck.nl en PESCHECK zal op deze manier proberen om alsnog de validiteit van het document na te trekken.

  • De Nationale Zorgreserve wil zeker weten dat het diploma dat je in de zorg behaald hebt rechtmatig is. Upload hiervoor een kopie van het diploma van je hoogst genoten zorgopleiding.
  • In het geval je bijvoorbeeld meerdere HBO-zorgdiploma’s hebt behaald, is het van belang dat je het meest relevante diploma uploadt. 
  • Je hoeft maar één diploma te uploaden dat relevant is voor jouw eventuele inzet als zorgreservist. Onze partner PesCheck controleert één diploma, dus zorg ervoor dat je het juiste diploma laat screenen.
  • Certificaten mogen niet geupload worden. Deze kunnen niet gecontroleerd en dus ook niet bevestigd worden.

Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Heb je je hoogst behaalde zorgdiploma (HBO) na 1996, of (MBO) na 2007 behaald? In dat geval kun je je diploma direct vanuit DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) laten verifiëren. Hoe dat moet lees je hier.
  2. Heb je je  hoogst behaalde zorgdiploma (HBO) vóór 1996, of (MBO) vóór 2007 behaald? Dan moet je je diploma uploaden in de daarvoor bestemde tool van PESCHECK voor verificatie. Hoe dat moet lees je hier.

In de reservistenpas wordt jou gevraagd om je hoogst behaalde en meest relevante zorgopleiding in te geven. Daarbij wordt de volgende informatie gevraagd: de onderwijsinstelling waar je je opleiding gevolgd hebt, de gekozen studierichting, het niveau (VMBO, MBO, HBO, WO), de periode waarin je de studie gevolgd hebt én de vraag of je je diploma behaald hebt ja/nee.
Zodra je op ‘Opslaan’ klikt, krijg je nog een controlevraag of dit je hoogst behaalde opleiding betreft en of je dit diploma door PESCHECK wil laten verifiëren.
Bij de keuze voor ‘Ja’ ontvang je een email vanuit PESCHECK met het verzoek de diplomacheck uit te voeren. Deze verificatie vindt plaats in een tool van PESCHECK. Deze bevindt zich buiten de reservistenpas.

Als je in de door PESCHECK ontvangen email klikt op ‘Start screening’, kom je in de tool van PESCHECK.
Het eerste wat gevraagd wordt is om je voorkeurstaal in te stellen. Als je dat hebt gedaan, klik je op ‘Start screening’. Vervolgens kom je op de pagina ‘Toestemmingsverklaring. Indien je hiermee akkoord bent, wordt jou gevraagd om akkoord te gaan. Dat doe je door  akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden (deze kun je aanklikken), de plaats in te geven (kun je typen) en ten slotte een handtekening te zetten (dit kun je doen door met je muis te klikken (of vinger voor tablet/telefoon) en tegelijkertijd een handtekening te zetten.

Als je dat gedaan hebt, klik je op ‘Volgende’. De volgende vraag is in welk land je je hoogst behaalde (zorg)diploma behaald hebt. Geef deze in (je kan scrollen of typen) en klik op ‘Volgende’.
Op de volgende pagina kun je kiezen tussen:

  • ‘Mijn diploma is behaald na 1996 (HBO, of na 2007 (MBO)
  • Anders

Jij hebt je diploma behaald na 1996 (HBO, of na 2007 (MBO), kies dus voor deze optie en klik op ‘Volgende’. Je wordt nu direct naar DigiD geleid. Log in in DigiD en kies voor wie je wilt inloggen (voor mezelf) en klik op ‘Verder’. Je komt in een overzicht waar je jou behaalde diploma’s in DUO ziet staan. Klik hier de hoogst behaalde aan en klik op ‘Verstuur aan ontvanger’.

Jouw diploma wordt geverifieerd door PESCHECK. De status van deze verificatie kun je terugzien in de reservistenpas bij jouw opleiding: oranje is in afwachting, rood is afgekeurd, groen is akkoord..
Pas nadat jouw diploma succesvol geverifieerd is, kun je je reservistenpas compleet maken.







 

In de reservistenpas wordt jou gevraagd om je hoogst behaalde zorgopleiding in te geven. Daarbij wordt de volgende informatie gevraagd: de onderwijsinstelling waar je je opleiding gevolgd hebt, de gekozen studierichting, het niveau (VMBO, MBO, HBO, WO), de periode waarin je de studie gevolgd hebt én de vraag of je je diploma behaald hebt ja/nee.
Zodra je op ‘Opslaan’ klikt, krijg je nog een controlevraag of dit je hoogst behaalde opleiding betreft en of je dit diploma door PESCHECK wil laten verifiëren.Bij de keuze voor ‘Ja’ ontvang je een email vanuit PESCHECK met het verzoek de diplomacheck uit te voeren. Deze verificatie vindt plaats in een tool van PESCHECK. Deze bevindt zich buiten de reservistenpas.

Als je in de door PESCHECK ontvangen email klikt op ‘Start screening’, kom je in de tool van PESCHECK.
Het eerste wat gevraagd wordt is om je voorkeurstaal in te stellen. Als je dat hebt gedaan, klik je op ‘Start screening’
Vervolgens kom je op de pagina ‘Toestemmingsverklaring. Indien je hiermee akkoord bent, wordt jou gevraagd om akkoord te gaan. Dat doe je door  akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden (deze kun je aanklikken), de plaats in te geven (kun je typen) en ten slotte een handtekening te zetten (dit kun je doen door met je muis te klikken (of vinger voor tablet/telefoon) en tegelijkertijd een handtekening te zetten.


Als je dat gedaan hebt, klik je op ‘Volgende’. De volgende vraag is in welk land je je hoogst behaalde (zorg)diploma behaald hebt. Geef deze in (je kan scrollen of typen) en klik op ‘Volgende’.
Op de volgende pagina kun je kiezen tussen:
- ‘Mijn diploma is behaald na 1996 (HBO, of na 2007 (MBO)
- Anders
Jij hebt je diploma behaald vóór 1996 (HBO, of na 2007 (MBO), kies hier dan voor  ‘Anders’ en klik op  ‘Volgende’. Je komt nu op een pagina waar jou wordt gevraagd om je diploma te uploaden. Dit kun je doen door het mapje te openen waarin je je diploma digitaal hebt opgeslagen, hierop te klikken met je linker muisknop en het diploma-bestand in het daarvoor bestemde vak te slepen. Kies vervolgens voor ‘Afronden’.

De laatste stap is om het email adres van de opleidingsinstelling in te geven waar je je diploma behaald hebt. Deze is nodig voor onze partner PESCHECK om bij eventuele vragen over je diploma contact op te kunnen nemen met betreffende onderwijsinstelling. Vaak is het email adres met behulp van Google op te zoeken. Bestaat de instantie niet meer, noteer hier dan noreply@pescheck.nl en klik nogmaals op ‘Afronden’.
Je komt op een bedankpagina die vermeldt dat jouw gegeven ontvangen zijn. Jouw diploma wordt nu geverifieerd door PESCHECK.

De status van deze verificatie kun je terugzien in de reservistenpas bij jouw opleiding: oranje is in afwachting, rood is afgekeurd, groen is akkoord. Dit kan enige tijd duren.
Pas nadat jouw diploma succesvol geverifieerd is, kun je je reservistenpas compleet maken.

Jouw hoogst behaalde zorgopleiding bepaalt onder andere bij welk takenpakket je kan worden ingezet als zorgreservist. De Reservistenpas versnelt je inzet bij zorgorganisaties omdat je behaalde diploma’s en eventuele BIG-registratie al van tevoren geverifieerd zijn.

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen