Ook PFZW en de NZR slaan handen ineen

31-05-2024

Samen gaan we ons netwerk van zorgprofessionals nóg verder uitbreiden. Via het pensioenfonds roepen we alle potentieel beschikbare zorgprofessionals op zich aan te melden als zorgreservist, zodat Nederland beter is voorbereid op onverwachte noodsituaties.

Op donderdag 30 mei jl. ondertekenden John Landman (directeur PFZW) en Charlotte de Schepper (bestuurder NZR) de overeenkomst om een duurzame samenwerking aan te gaan. Via gerichte campagnes op de eigen kanalen van PFZW worden voormalige zorgprofessionals die nu elders werken, met pensioen zijn, óf bijna met pensioen gaan, uitgenodigd om zich aan te melden als zorgreservist. Ook onder de bij het pensioenfonds aangesloten werkgevers wordt de Nationale Zorgreserve onder de aandacht gebracht. 

De vitaliteit van de zorg, óók bij een crisis

"PFZW maakt zich hard voor een vitale sector zorg en welzijn. De samenwerking met NZR draagt hieraan bij,"aldus John Landman (PFZW), "Zorgorganisaties hebben baat bij voldoende medewerkers die tijdelijk kunnen inspringen in geval van een crisis. Daar zorgt NZR voor. Uit onderzoek blijkt dat zorgmedewerkers die hun vakmanschap en ervaring gedurende hun loopbaan of tijdens hun pensioen ook elders in de zorg inzetten, zich fysiek en mentaal fitter te voelen dan degenen die dit niet doen. Zo dragen we samen bij aan de vitaliteit van de zorg tijdens noodsituaties."

Continueren van de zorg in crisistijd

Charlotte de Schepper (NZR): "Om zorgreservisten bij een crisis zo snel en efficiënt mogelijk in te zetten, moet de Nationale Zorgreserve stevig verankerd zijn in het Nederlandse zorglandschap. In samenwerking met PFZW bereiken we nog meer potentiële zorgreservisten, zodat we hen uit kunnen nodigen om zich aan te melden. Samen staan we klaar om te ondersteunen als het écht nodig is. Met duurzame samenwerkingen zoals met PFZW waarborgen we de continuïteit van de zorg in Nederland tijdens een crisissituatie."

Ons team zit klaar om alle nieuwe zorgreservisten welkom te heten!

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen