Voorjaarsupdate: Doorontwikkeling van de Nationale Zorgreserve

28-03-2024

In een speciale video deelt Charlotte de Schepper, de bestuurder van de Nationale Zorgreserve, de allereerste update van dit jaar. Hierin zet ze belangrijke ontwikkelingen uiteen en deelt haar toekomstplannen voor de Nationale Zorgreserve.

De organisatie verankeren als crisisfaciliteit

Stichting Extra ZorgSamen heeft van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de opdracht gekregen om de organisatie van de Nationale Zorgreserve duurzaam te ontwikkelen als een cruciale crisisfaciliteit binnen het Nederlandse zorglandschap. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in de korte, maar impactvolle geschiedenis van de Nationale Zorgreserve, die nu met vertrouwen vooruit kijkt naar een periode van significante doorontwikkeling. De afgelopen periode heeft de organisatie, opgericht tijdens de pandemie, haar netwerk van zorgreservisten zien groeien tot bijna 4000 leden. We zien de toekomstige uitbreidingen met optimisme tegemoet.

 

“Belangrijk voor ons is dat wanneer er een crisis in Nederland komt, dat wij er als organisatie staan en zo snel mogelijk aan de slag kunnen.”

 

Doorontwikkelen van de Nationale Zorgreserve

Daarnaast benadrukt Charlotte de plannen voor de verdere ontwikkeling van het leerplatform van de Nationale Zorgreserve, dat al meer dan 200 gratis, geaccrediteerde trainingen biedt. De introductie van live-bijeenkomsten biedt zorgreservisten de kans om hun vaardigheden verder aan te scherpen. Ook licht ze de ambitie toe om de bekendheid van de Nationale Zorgreserve te vergroten door middel van samenwerkingen met belangrijke organisaties en het ontwikkelen van tools die het inzetten van zorgreservisten in tijden van crisis makkelijker maken. Met de toekomstige opening van een nieuw kantoor in Nijmegen en de continue ontwikkeling van het leerplatform en de Reservistenpas, zet onze organisatie stevige stappen voorwaarts. De focus ligt op groei en verbetering, met als doel om tegen het einde van de komende drie jaar het aantal zorgreservisten uit te breiden tot minstens 5000.

Benieuwd naar de volledige update en wat er nog meer te wachten staat? Bekijk dan nu de video en zie hoe we samen de zorg nog sterker maken. Jouw inzet kan het verschil maken, dus sluit je aan bij de beweging van de Nationale Zorgreserve.


Wil je meer weten over de mogelijkheden om ingezet te worden als zorgreservist? Neem contact op via community@nationalezorgreserve.nl Dan kijken we samen hoe jij jouw kwaliteiten en ervaring in kunt zetten ter ondersteuning van zorgprofessionals.

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen