Samen Sterk: Stichting Extra ZorgSamen gaat door met de organisatie van de Nationale Zorgreserve

02-02-2024

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bevestigt het vertrouwen in Stichting Extra ZorgSamen om de Nationale Zorgreserve verder te ontwikkelen en te verduurzamen.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bevestigt het vertrouwen in Stichting Extra ZorgSamen om de Nationale Zorgreserve verder te ontwikkelen en te verduurzamen. De hernieuwde aanbesteding, die na een Europese procedure plaatsvond, resulteerde in de verlenging van de opdracht aan Stichting Extra ZorgSamen, die vanaf februari 2024 opnieuw de verantwoordelijkheid op zich neemt.

Naar een duurzame organisatie

Charlotte de Schepper, bestuurder van Stichting Extra ZorgSamen, benadrukt de evolutie van de organisatie van een COVID-geïnduceerd initiatief naar een duurzame entiteit die in staat is snel op te schalen tijdens komende crisissituaties. "De uitdaging in deze koude fase is om alles klaar te hebben staan voor het geval de warme fase (crisis) intreedt. Zo zetten we de Nationale Zorgreserve structureel neer als een vaste crisisvoorziening in het Nederlandse zorglandschap."

Het vertrouwen in Stichting Extra ZorgSamen

Stichting Extra ZorgSamen ontving in 2021 het vertrouwen en de middelen van het Ministerie van VWS om de Nationale Zorgreserve te ontwikkelen en uit te voeren. De organisatie heeft sindsdien aanzienlijke vooruitgang geboekt, met bijna 3800 oud-zorgprofessionals in hun reservistenbestand, samenwerkingen binnen en buiten de zorgsector, en een uitgebreid scholingsaanbod voor zorgreservisten. 

"We zijn zeer gemotiveerd om de Nationale Zorgreserve verder te ontwikkelen, wetende dat de volgende zorgcrisis, in welke vorm dan ook, onvoorspelbaar blijft."

Charlotte de Schepper, bestuurder van Stichting Extra ZorgSamen

Voorbereiden op de toekomst

Recentelijk heeft de Nationale Zorgreserve een eigen leerplatform gelanceerd, met meer dan tweehonderd gratis geaccrediteerde trainingen voor zorgreservisten. Samen met SDB Groep en Berenschot blijft de Nationale Zorgreserve deze samenwerking de komende drie jaar versterken. Charlotte benadrukt het belang van het groeiende netwerk van betrouwbare partners: "We breiden ons netwerk voortdurend uit, zodat we voorbereid zijn op een toekomst die nog onbekend is." 

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen