GGD en de Nationale Zorgreserve werken samen!

22-03-2023

De corona pandemie is inmiddels in een rustiger vaarwater gekomen; het virus is sluimerend in de samenleving aanwezig en wordt niet langer aangemerkt als een pandemie. Het platform van de GGD-reservisten wordt daarom binnenkort opgeheven. 

Een andere fase 

In december 2021 deed toenmalig Minister Hugo de Jonge een oproep aan alle Nederlanders om de GGD te ondersteunen de vaccinatie- en boostercampagnes. In korte tijd meldden zich meer dan 15.000 mensen zich via de website GGDreservisten.nl aan om te helpen. 

Nog steeds een steentje bijdragen? Dat kan!

Er zijn GGD-reservisten die nog altijd een steentje willen bijdragen aan de zorg. Daarom werkt de GGD samen met de Nationale Zorgreserve. Alle GGD-reservisten die een relevant zorgdiploma én praktijkervaring in de zorg hebben, worden de komende weken van harte uitgenodigd om zich aan te melden als zorgreservist. 

De eerste reacties die we hebben ontvangen zijn positief. We hopen dat onze community managers de komende tijd nog veel meer enthousiaste zorgreservisten mogen verwelkomen op het platform. 

Dubbelop: dat spijt ons

We weten dat een aantal zorgreservisten ook ingeschreven staat als GGD-reservist. Tijdens onze bijeenkomsten en interviews hebben sommigen van jullie verteld hoe jullie tijdens de corona pandemie ondersteund hebben bij de vaccinatie- en boostercampagnes van de GGD. 

Álle GGD-reservisten die aangesloten zijn bij het platform ontvangen een uitnodiging om zich aan te sluiten bij de Nationale Zorgreserve. Het kan daardoor gebeuren dat je via die weg een uitnodiging ontvangt, terwijl je al zorgreservist bent. Helaas kunnen wij vanwege privacywetgeving beide databases niet naast elkaar leggen om die dubbelingen eruit te filteren. Dat spijt ons.


Dit bericht is eerder geplaatst op alle regiopagina's. Omdat dit veel mailverkeer tot gevolg had hebben wij dit bericht van de Regiopraat naar de Nieuws pagina verplaatst. Wij willen hiermee voorkomen dat jullie veel ongewenste notificaties ontvangen. Excuses voor deze ongewenste mails.

Foto: Ronald Loedeman (voor de GGD)

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen