Even voorstellen: Darlene van der Zwan

20-02-2023

Met het kiezen van de juiste woorden en visueel design helpt Darlene merken en organisaties hun stem te vinden. Bij de Nationale Zorgreserve werkt ze achter de schermen aan het vertalen van informatie en mooie verhalen naar content zoals social media berichten, interviews en andere communicatie.

‘’Mijn werk - wat ik uitvoer onder de naam Absoloetlie - draait eigenlijk om het vertellen van verhalen. Ik inspiratie door verbinding te zoeken. En die verbinding maak je alleen als je echt openstaat voor een ander. Dat verbinden kan een-op-een, maar het gebeurt tegenwoordig steeds makkelijker online. In groepen en communities. Ik zeg altijd: magie kom je tegen op onverwachte plekken en momenten. Mijn taak is om de magie, passie en visie van de Nationale Zorgreserve te vertalen naar verhalen en beelden. Zodat anderen er ook bij betrokken willen raken. 

Nieuwe inzichten

Voordat ik aansloot bij de Nationale Zorgreserve was ik nog helemaal niet bekend met het concept ‘zorgreservisten’. En behalve dat ik in het verleden met een aantal zorgorganisaties heb samengewerkt voor content creatie, heb ik zelf geen achtergrond in de zorg. Tijdens de eerste gesprekken met het team van de Nationale Zorgreserve - maar ook met zorgreservisten en organisaties - realiseerde ik me al snel dat een groep van zorgprofessionals die bijspringen in noodsituaties ontzettend belangrijk is. De gesprekken die ik tot nu toe heb gevoerd, hebben me echt geraakt. Ook hier haal ik ontzettend veel inspiratie uit. 

Het vertellen van jullie verhaal

Wat een power zit er in deze groep van zorgreservisten die zoveel betekenen voor anderen. Ik denk dat het grote publiek niet eens door heeft hoe onzelfzuchtig er af en toe op de achtergrond wordt gewerkt, om de zorginstellingen van Nederland draaiend te houden. Sinds oktober ‘22 hou ik me daarom bezig met het overbrengen van het belang van de Nationale Zorgreserve naar de buitenwereld. Dat doe ik door middel van het afnemen van interviews, het bedenken en vormgeven van social media content en het stroomlijnen van de website teksten. In de nabije toekomst gaan we ook hopelijk meer doen met video en geluid. Zodat we de boodschap van de Nationale Zorgreserve, zorgreservisten en zorgorganisaties nog dynamischer kunnen overbrengen.

Ik kijk er naar uit om meer van jullie te leren kennen. En zo mijn steentje bij te dragen aan deze mooie organisatie. Zodat we nog verder kunnen groeien. Heb je vragen, ideeën, opmerkingen of tips betreft de Nationale Zorgreserve socials of online communicatie? Dan kan je mij altijd bereiken via darlene@extrazorgsamen.nl.’’

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen