Even voorstellen: Jolanda Wellen

11-01-2023

Jolanda Wellen werkte jaren als zelfstandig HR-adviseur en projectleider maar miste het werk in de zorg. Onlangs keerde ze via de Nationale Zorgreserve terug naar haar roots. Haar missie? Het vinden van manieren om de zorgreservisten bevoegd en bekwaam houden.

''Met veel plezier wil ik me aan jullie voorstellen als een van de nieuwe community managers bij de Nationale Zorgreserve! Na mijn studie heb ik een gewerkt als groepsleider bij een kinderdagverblijf voor kinderen met een dubbele beperking. En in een begeleide woonvorm voor volwassen. Daarna heb ik een groot deel van mijn carrière gewerkt in het onderwijs en bij overheden. Toen ik in de laatste jaren veel in contact was met ziekenhuizen begon het bij mij weer te kriebelen. Ik wilde weer ‘iets’ in de zorg gaan doen. Kort daarna kwam ik deze functie tegen; ik was meteen enthousiast en ben eind november 2022 begonnen als community manager. 

Een connectie maken

De afgelopen tijd heb ik veel nieuwe zorgreservisten gesproken die allemaal stonden te trappelen om zich in te zetten als de nood hoog is. Ik word blij van alle enthousiaste reacties van mensen die, ondanks hun eigen drukke of gepensioneerde leven, de ruimte vinden om de zorg te helpen. 

Tijdens de pandemie vond ik het schrijnend om te zien dat er zulke grote tekorten waren en dat de zorgprofessionals zo onder druk stonden. Dat is een van de redenen om samen met mijn collega community managers de Nationale Zorgreserve zodanig neer te zetten dat we met zijn allen ‘klaar’ zijn voor toekomstige noodsituaties.

Samen voorwaarts

Ik vind het enorm belangrijk dat we gezamenlijk blijven kijken hoe we het enthousiasme kunnen vasthouden, en elkaar kunnen helpen om de zorgreservisten bevoegd en bekwaam te houden. Zodat ze direct inzetbaar zijn. Ik hoop jullie daarom regelmatig te zien tijdens onze trainingen, bijeenkomsten of brainstormsessies met organisaties. Zodat we de Nationale Zorgreserve verder kunnen ontwikkelen. Ik sta open voor alle ideeën, dus twijfel vooral niet om wensen en ingevingen met me te delen. Tot snel!''

Fotografie door: Annemieke van der Togt

 

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen