Vacature: Community manager (regio Brabant, Limburg, Zeeland)

02-09-2022

Bouw je mee aan regionale communities van zorgreservisten die klaar staan om hun oud-collega's te ondersteunen in crisistijd? In ons team is ruimte voor een nieuwe community manager met een focus op de regio's in het Zuiden van ons land.

Opdracht : Community Manager bij de Nationale Zorgreserve
Startdatum : per direct
Looptijd : tot eind 2022
Uren : 24 uur per week, op zzp-basis
 

Als community manager weet je als geen ander wat er speelt in jouw regio’s. Je kent de zorgreservisten en weet waar hun behoeftes liggen. Tegelijkertijd faciliteer je bij zorgorganisaties een omslag in het denken van functiehuizen naar competenties en vaardigheden. Samen met zorgreservisten en zorgorganisaties bereid je zo de inzet van zorgreservisten in tijden van crisis voor. 

Jouw focus ligt op doorontwikkelen van de regionale community’s. Dit doe je online via ons community platform, in directe acties met de zorgreservisten en zorgorganisaties, maar ook door het organiseren van offline bijeenkomsten. 

Je werkt nauw samen in een team van drie Community Managers die met dezelfde bevlogenheid hun regio’s aanjagen. Je leert van elkaar en bouwt voort op elkaars werk. Bij vakantie of uitval vervang je elkaar.

 

Over ons

De Nationale Zorgreserve is een landelijke community van zorgreservisten - voormalige zorgprofessionals - die klaar staan om in crisistijd in te springen in de zorg. De zorgreservisten werken in regionale netwerken, waarbij de lijnen van de veiligheidsregio’s worden gevolgd.

Zorgreservisten werken inmiddels in een andere sector, als ondersteunende staf bij een zorginstelling, of genieten van hun pensioen. Ze zijn bereid om er te staan als het nodig is; in crisistijd werken ze zo weer tijdelijk samen met hun oud-collega’s. Ze beschikken altijd over een relevant diploma én werkervaring in de zorg.

Zorgreservisten ondersteunen de vaste teamleden van een zorgorganisatie, zodat zíj zich kunnen richten op de coördinerende zorgtaken. De inzet van zorgreservisten wordt gekaderd aan de hand van activiteitenpakketten die aansluiten bij de meest voorkomende ondersteuningsvragen van zorgorganisaties. 
 

Over jou

Je bent een mensenmens, voelt je thuis als de 'spin in het web', en ziet snel waar de kansen liggen. Je bent op je best als je daar op jouw eigen creatieve manier pro-actief en zelfstandig mee aan de slag kunt gaan. Je kunt goed schakelen tussen het trekken van de kar in jouw regio’s en het doorontwikkelen van de Nationale Zorgreserve samen met het programmateam.

Je kent de zorgsector van binnenuit en woont in het zuiden van het land. Het is een pluspunt als je zelf een (oud)zorgprofessional bent en op die manier de verbinding kunt maken met zorgreservisten en de zorgorganisaties die met ons samenwerken.

Bij voorkeur heb je ervaring met het bouwen van communities - zowel offline als online - en bent flexibel inzetbaar op alle dagen in de week (dus af en toe ook in het weekend).

Je hebt een relevante opleiding (op HBO+ niveau) en ervaring met het werken met groepen. Als je ergens moet zijn, dan stá je er ook.

 

Wat ga je doen?

  • Je verwelkomt nieuwe zorgreservisten, verheldert wederzijdse verwachtingen en maakt hen wegwijs in de werkwijze van de NZR.
  • Je bedenkt acties om het aantal zorgreservisten te vergroten en voert die mede uit.
  • Je ontwikkelt en organiseert bijeenkomsten en activiteiten om de zorgreservisten te ondersteunen in het up-to-date houden van hun kennis en vaardigheden.
  • Je bent het gezicht van de regio als een zorgorganisatie om inzet vraagt en ondersteunt hen in het opstellen van een hulpvraag tijdens crisistijd. 
  • Je helpt zorgorganisaties vanuit ons concept bij het voorbereiden op een volgende crisis.

 

Interesse of vragen? 

Stuur een korte motivatie en je CV naar Lieke Lange, operationeel manager bij de Nationale Zorgreserve. Dat doe je via lieke@extrazorgsamen.nl Voor vragen kun je haar bellen: 06 – 23 961 495.

 

Daarna 

Zien wij een mogelijke match met jou, dan nodigen we je zeker uit. Wacht niet te lang met reageren. We sluiten deze vacature als we de geschikte kandidaat hebben gevonden.

 

Startdatum

Vanwege de piek in ons werk, kun je na de procedure gelijk beginnen.

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen