Een slim reservistenmodel: over arbeidsreserves in vitale sectoren

27-06-2022

Het NSvP interviewde onze operationeel manager Patrick Schrooten over het duurzaam inrichten van een arbeidsreserve in de zorg, door onze community van bevlogen zorgreservisten.

Om vitale sectoren als de zorg, defensie en het onderwijs draaiende te houden in crisistijd, is een arbeidsreserve noodzakelijk. Dat hebben de corona pandemie en recentelijk de oorlog in Oekraïne wel duidelijk gemaakt. Het NSvP maakte een verkenning van de verschillende manieren van werken met een slim reservistenmodel en onderzoekt hoe dit kan helpen bij het weerbaarder maken van vitale functies in de samenleving.

Operationeel manager Patrick Schrooten vertelt meer over ons werk bij de Nationale Zorgreserve, waarbij voormalige zorgprofessionals in tijden van crisis naast hun baan - of pensioen - werken voor het algemeen belang.

Het hele artikel lees je hier.

 

Symposium

Het NSvp organisaeert op 20 september een symposium over arbeidsreserves getiteld: Werken in algemeen belang. Als bestuurder van Extra ZorgSamen is José Geertsema verantwoordelijk voor de duurzame opzet van de Nationale Zorgreserve. Tijdens het symposium vertelt ze meer over de duurzame inzet van zorgreservisten in tijden van crisis. 

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen