Nieuwe data opleidingsdagen voor zorgreservisten bij het ROC van Twente

07-07-2022

In september en oktober zijn er nieuwe opleidingsdagen speciaal voor zorgreservisten bij het ROC van Twente. Daar leer je alles wat je nodig hebt om als zorgreservist aan de slag te gaan. Een buitenkans om je (opnieuw) te certificeren volgens de kwaliteitsstandaarden van de beroepsorganisatie.

De modules die je tijdens de opleidingsdagen aangereikt krijgt, zijn onderdeel van de leerweg voor zorgverleners in opleiding. Hierdoor kun je je (opnieuw) certificeren volgens de kwaliteitsstandaarden van de beroepsorganisatie. Voorwaarde voor deelname is dat je als zorgreservist actief bent in de regio’s IJsselland, Twente en Noord- en Oost-Gelderland.

De kennis en vaardigheden die je tijdens deze opleidingsmodules opdoet, sluiten goed aan bij de verschillende onderdelen van de NZR-activiteitenpakketten.

 

Eigen regie

De speciale opleidingsdagen organiseren we in samenwerking met het ROC van Twente en de Provincie Overijssel. Zorgreservisten kunnen zélf kiezen op welke dagen ze zich inschrijven. Zo hou je zelf de regie over de onderdelen waarop je (bij)geschoold wilt worden, én wanneer. 

Het opleidingsaanbod bestaat uit twee delen. Het eerste deel, ‘Basiszorg en contact met zorgvragers’ sluit het beste aan bij de werkzaamheden uit de activiteitenpakketten 1 en 2. Hier oefen je met het ondersteunen van de cliënt bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). 

Voor iedereen die op zoek is naar meer verdieping, volgt er een tweede reeks modules die gericht zijn op het nemen van meer verantwoordelijkheid richting cliënt. Deze modules sluiten het beste aan bij werkzaamheden uit de activiteitenpakketten 2 en 3. 

Meer informatie over de opleidingsdagen en de inschrijving vind je hier.

 

Voorwaarden voor deelname

De scholingskosten voor zorgreservisten die de modules willen volgen, worden betaald door de provincie Overijssel. 

Wat we wel van je vragen is dat als je je inschrijft, je ook echt meedoet. 

 

Nog niet aangemeld als zorgreservist?

Ben je nog niet aangemeld bij de Nationale Zorgreserve, maar wil je wel je kennis en vaardigheden op peil krijgen om bij een volgende crisis je oud-collega’s te ondersteunen als zorgreservist? Neem dan even contact op met een van onze community managers via: community@nationalezorgreserve.nl of 085-3038457.

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen