Even voorstellen: Susanne Eskens

23-06-2022

Medio april ben ik - Susanne Eskens - gestart als Communicatie Manager voor de Nationale Zorgreserve. Sommigen van jullie heb ik al gesproken in de voorbereiding van de NZR bijeenkomst over Zorg in Crisistijd. Maar voor de meeste van jullie ben ik een nieuw gezicht. Tijd om me even voor te stellen!

Werken aan verandering, op allerlei verschillende manieren. Dat is waar ik elke ochtend mijn bed voor uitga. Samen met mensen die op hun eigen manier de wereld een beetje mooier, beter, en duurzamer willen maken. Ik ondersteun ze om hun verhaal beter te vertellen en zoveel mogelijk impact te maken.

Bij de Nationale Zorgreserve doe ik dat als communicatiemanager, en niet zonder reden: wat mij betreft begint alles met communicatie. Het aanbieden van hulp, het ontdekken waar de behoefte ligt, het creëren van een fundament om een burgerinitiatief op te laten draaien… alles valt of staat met het uitspreken van je intentie of je doel.

Samen staan we klaar

Míjn doel is om de komende maanden zoveel mogelijkheid aandacht te genereren voor het werk van de Nationale Zorgreserve. Zodat steeds meer voormalige zorgprofessionals zich aanmelden als zorgreservist, én meer en meer zorgorganisaties bekend zijn met de mogelijkheid om in crisistijd zorgreservisten op de afdeling in te zetten.

Hoe mooi zou het zijn het als we samen de ruimte nemen om ons goed voor te bereiden op een nieuwe crisis. Of dat nu een nieuwe coronagolf is, een lokale uitbraak van het RS-virus of een watersnood. Zo staan zorgreservisten én zorgorganisaties klaar om de continuïteit van zorg te waarborgen in tijden van crisis.

Vinger aan de pols

Daarom hou ik de vinger aan de pols bij alle nieuwe ontwikkelingen binnen het programmateam, denk mee waar mogelijk, en vertel ons verhaal waar ik kan. Tegelijkertijd kijk ik met een communicatiebril naar alles wat er de afgelopen tijd gerealiseerd is, om te ontdekken waar we nog kunnen verbeteren. 

Jullie verhalen bieden ontzettend veel inspiratie om zoveel mogelijk nieuwe mensen en organisaties aan te haken bij de Nationale Zorgreserve en die ook betrokken te houden. Ik geloof in het delen van onze geleerde lessen uit de proeftuinen en jullie inzet eerder dit jaar. Daar zit de sleutel tot verandering.

Veerkracht en vertrouwen

En ik hoop dat jullie me willen ondersteunen in het verspreiden van de uitnodiging aan zoveel mogelijk mensen (en organisaties) om met ons samen te werken. Want wat ik belangrijk vind is dat we de Nationale Zorgreserve echt samen verder brengen. Met elkaar, voor elkaar. Dus als je een kans zien om het werk van zorgreservisten onder de aandacht te brengen – in jouw regio, of via (online) vakmedia die voor je oud-collega’s belangrijk zijn – stuur me vooral een bericht. Ik pak het op, maar liever nog help ik je om het juist zélf te doen.

Zo dragen we als burgerinitiatief samen de boodschap van de Nationale Zorgreserve: een gevoel van veerkracht en vertrouwen, van professionals die in crisistijd klaar staan om bij te springen waar nodig.

 

Foto: Emmily B. 

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen