“Ik kan niet wachten tot de volgende keer!” - zorgreservisten komen graag terug

17-05-2022

Je waant je weer even terug in de tijd als je langs de statige boerderijen aankomt op het erf van de Lindenhorst, waar schapen en shetlandpony's vrij rondlopen.

Op deze bijzondere en kleinschalige locatie van de King Arthur Groep ontvangen mensen met dementie 24-uurs zorg vanuit hun eigen woonruimte. Een plek om je thuis te voelen.

Op dinsdag 10 mei organiseerden we hier samen met de King Arthur Groep een skillslab, waar een aantal vaste medewerkers én zorgreservisten konden oefenen met bloedsuiker meten, steunkousen aan- en uittrekken, zwachtelen en katheterzakken legen. In een informele setting kregen ze training van verpleegkundigen en kwaliteitscoaches van de King Arthur Groep.

En dat beviel: “Het was fijn om in een ongedwongen sfeer te oefenen met elkaar, in plaats van een schoolse setting. Dit maakte het makkelijker om uit te proberen,” aldus een zorgreservist. Dat was vooral te merken tijdens de introductie van de doff ’n donner - een aan- en uittrekhulp voor steunkousen - die voor sommige deelnemers helemaal nieuw was. Dit zorgde wel voor enige hilariteit met het oefenen.

Dit is de eerste keer dat zorgreservisten samen met het vaste team van een zorgorganisatie een skillslab kon volgen. Op eigen initiatief gingen de deelnemers tijdens het oefenen aan de slag met rollenspellen, om de bejegening van de bewoners te trainen.

Naast het oefenen, was er veel ruimte om ervaringen uit te wisselen. En door te praten over het vroeger was, en wat er allemaal veranderd is in de dagelijkse praktijk. Over de ‘zusterflat’ in Amsterdam, waar je in vroegere tijden moest wonen als verpleegkundige, waar er alleen bovenin - ver weg van de dames - een aantal mannelijke verpleegkundigen woonden. Maar ook over een gynaecoloog die uitgleed op zijn leren schoenen en zó onder het bed belandde tijdens een bevalling, de sputumpot, en nog veel meer.

Het samen trainen met vaste teamleden zorgt voor nóg meer verdieping tijdens een skillslab. Bovendien kun je als zorgreservist alvast kennis maken met je toekomstige collega’s.
Met complimenten voor het skillslab gingen de deelnemers naar huis: “Het was mooi om van elkaar te kunnen leren,” “Ik ga met veel energie naar huis,” en onze favoriet: “Ik kan niet wachten tot de volgende keer!”

Wij ook niet.

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen