Als zorgreservist aan de slag zonder BIG registratie

06-06-2022

Je realiseert je dat niet iedere crisis in de zorg te voorspellen is. Kijk maar naar de corona pandemie die in 2020 in no-time het land veroverde, met verregaande consequenties voor de continuïteit van zorg. Je wilt helpen in crisistijd, maar kan dat wel nu je geen BIG registratie meer hebt?

Je wilt klaar staan voor je oud-collega’s in de zorg om ze te ondersteunen wanneer dat nodig is. Want ook nu nog wordt de nasleep van de pandemie gevoeld op de afdelingen. Niemand weet hoe zich dit verder gaat ontwikkelen.

Maar je twijfelt. Het is alweer even geleden dat je in de zorg hebt gewerkt. Je was ooit BIG geregistreerd, maar na al die tijd ben je dat niet meer. Kun je dan wel aan de slag als zorgreservist?

Het antwoord is kort en simpel: Ja, dat kan zeker.

 

Werken met een activiteitenpakket

Sterker nog: twee van de vier activiteitenpakketten waar we mee werken, zitten vol met werkzaamheden die jij als zorgreservist zonder BIG registratie gewoon op kunt pakken. Op basis van de eerste inzet van zorgreservisten bij verschillende zorgorganisaties hebben we een goed overzicht van de activiteiten waar veel behoefte is bij ziekenhuizen en verpleeg- & verzorgingshuizen. Die activiteiten hebben we gebundeld in pakketten waar een zorgorganisatie met een capaciteitsprobleem uit kan kiezen. 

Als zorgreservist bepaal je zelf op welke pakketten je ingezet wordt. Activiteitenpakket 1: ‘Basiszorg en contact met zorgvragers’ en 2: ‘Meer verantwoordelijkheid bij de zorg (waar nodig onder supervisie)’ zijn ingericht voor zorgreservisten zónder BIG registratie. Je voert ondersteunende activiteiten uit in de ADL, en biedt zo ruimte aan het vaste team om zich te richten op de coördinerende zorgtaken.

Bovendien bepaal je zélf waar en wanneer je werkt.Als zorgreservist word je betaald door de zorgorganisatie waar je gaat werken. Je sluit een arbeidscontract met deze zorgorganisatie, meestal in de vorm van een nuluren- of flexcontract. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het activiteitenpakket dat je uitvoert en is cao-conform. 

 

Hou je skills up-to-date

Je bent als voormalige zorgprofessional - ook al heb je nu geen BIG registratie meer - dus ontzettend welkom om je aan te melden als zorgreservist. Een groot deel van de hulpvragen van zorgorganisaties bestaat uit inzet van zorgreservisten op Activiteitenpakket 1 & 2. Je bent een cruciale schakel in de zorg in crisistijd. Met jouw inzet ontstaat er meer rust op de afdeling.

Daarnaast organiseren we regelmatig skillslabs in de regio waar jij je vaardigheden en transfertechnieken kunt oefenen en up-to-date houden. Zo krijg jij de kans om je oude kennis en ervaring omhoog te halen én ben je straks breder inzetbaar als zorgreservist.

 

Heb je nog vragen?

Neem contact op met een van onze Community Managers: stuur ze een mail via community@nationalezorgreserve.nl of bel met 085-3038457. Ze staan voor je klaar om al je twijfels weg te nemen. Samen bespreken jullie - op basis van jouw kennis en ervaring in de zorg -  hoe jouw inzet als zorgreservist eruit kan zien, en leggen ze uit hoe je aan de slag kunt. 

 

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen