Alles wat je als zorgreservist graag in je rugzak wilt hebben

20-05-2022

In samenwerking met de provincie Overijssel en het ROC van Twente bieden we zorgreservisten uit de regio een aantal zorgopleidingsmodules aan. Een buitenkans om je (opnieuw) te certificeren volgens de kwaliteitsstandaarden van de beroepsorganisatie.

In de zomermaanden krijgen zorgreservisten die in de regio’s IJsselland, Twente en Noord- en Oost-Gelderland actief zijn de mogelijkheid om op het ROC van Twente deel te nemen aan een aantal opleidingsmodules. Deze modules zijn onderdeel van de leerweg voor zorgverleners in opleiding, waardoor jij je (opnieuw) kunt certificeren volgens de kwaliteitsstandaarden van de beroepsorganisatie. 

De kennis en vaardigheden die je tijdens deze opleidingsmodules opdoet, sluiten goed aan bij de verschillende onderdelen van de NZR-activiteitenpakketten.

 

Je kiest zelf

De verschillende modules worden à la carte aangeboden: je kiest als zorgreservist dus zelf op welke onderdelen je (bij)geschoold wilt worden, én wanneer. 

Zo heb je na het volgen van de modules  alles in je rugzak wat je nodig hebt om als zorgreservist aan de slag te gaan. En ben je straks nog breder inzetbaar als een zorginstelling in jouw regio een hulpvraag tijdens crisistijd uitzet. 

 

De basis én verdieping

Het opleidingsaanbod bestaat uit twee delen. Het eerste deel, ‘Basiszorg en contact met zorgvragers’ sluit het beste aan bij de werkzaamheden uit de activiteitenpakketten 1 en 2. Hier oefen je met het ondersteunen van de cliënt bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). 

Voor iedereen die op zoek is naar meer verdieping, volgt er een tweede reeks modules die gericht zijn op het nemen van meer verantwoordelijkheid richting cliënt. Om met deze modules mee te doen, moet je ook het eerste deel van de opleiding rondom Basiszorg hebben gevolgd. Deze modules sluiten het beste aan bij werkzaamheden uit de activiteitenpakketten 2 en 3. 

Meer informatie over de opleidingsdagen en de inschrijving vind je hier.

 

Voorwaarden voor deelname

De opleidingsmodules zijn alleen toegankelijk voor zorgreservisten die wonen (of als zorgreservist werken) in de provincie Overijssel. Voor jou als zorgreservist zijn er geen kosten verbonden aan deelname: de scholingskosten voor zorgreservisten die de modules willen volgen, worden betaald door de provincie Overijssel. 

Wat we wel van je vragen is dat als je je inschrijft, je ook echt meedoet. 

 

Nog niet aangemeld als zorgreservist?

Ben je nog niet aangemeld bij de Nationale Zorgreserve, maar wil je wel je kennis en vaardigheden op peil krijgen om bij een volgende crisis je oud-collega’s te ondersteunen als zorgreservist? Neem dan even contact op met een van onze community managers via: community@nationalezorgreserve.nl of 085-3038457.

 

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen