Even voorstellen: Nathalie Baas

10-05-2022

Nathalie Baas is op 1 december 2021 gestart als technisch community beheerder bij de Nationale Zorgreserve. Ze werkt met name aan het gebruikersgemak van de online community. Ook helpt ze zorgreservisten weer op weg wanneer zich inlogproblemen voordoen.

Het wordt na al die maanden hoog tijd dat ik me ook eens voorstel. Ik ben Nathalie Baas, 48 jaar en al een aantal jaren werkzaam als technisch en inhoudelijk communitymanager voor verschillende online platforms. 

Mijn hart gaat o.a. sneller kloppen van burgers die de wereld een stukje beter en mooier willen maken. Mensen die een probleem zien en ervaren waarvoor niet direct een goede oplossing is en waarbij extra hulp gewenst is. Zoals de zorgreservisten. Er was (en is) crisis in het Nederlandse zorglandschap, zo groot dat de continu├»teit van zorg op het spel staat. Mensen met een zorghart (vaak hebben ze zelf in de zorg gewerkt of doen dat nog steeds) die direct paraat staan als dat nodig is. 

Het was in de vierde golf van de coronacrisis toen ik startte bij de Nationale Zorgreserve. Het eerste wat me als communitybouwer, beheerder en manager opviel was de liefde vanuit het team voor de zorgreservist, deze staat te allen tijde centraal. Persoonlijke benadering en contact met deze redders in nood is een absolute must. Het online platform moest dan ook doen waarvoor het bedoeld is, de zorgreservisten moesten zich snel en makkelijk kunnen aanmelden en inschrijven voor een acute hulpvraag tijdens crisistijd in de buurt.

Ik viel letterlijk met mijn neus in de boter want deze doelstelling vergde nog wel de nodige aanpassingen aan het platform. Met input en feedback van zowel zorgreservisten als zorgorganisaties kunnen bouwen aan een systeem wat aan ieders wensen voldoet is gewoon heel erg mooi en dankbaar werk om te doen. Welk probleem pakken we aan, wat is de oplossing en hoe kan techniek hierin zo optimaal mogelijk faciliteren? 

We zijn nog lang niet klaar, het doorontwikkelen, beheren en managen kent geen eindtijd. En corona helaas ook niet. Genoeg te doen dus. Voorlopig zien jullie mij her en der op de community vast nog wel voorbij komen!

 

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen