Inventarisatie: zorg aan vluchtelingen Oekraïne

05-04-2022

Dagelijks worden we geconfronteerd met de verschrikkelijke beelden uit Oekraïne en bewoners die op de vlucht zijn. De Nationale Zorgreserve is gevraagd om een inventarisatie te doen of zorgreservisten bereid zijn te ondersteunen als het gaat om hulp bij medische zorg aan vluchtelingen uit Oekraïne.

Net als veel andere Europese landen neemt Nederland haar verantwoordelijkheid als het gaat om het opvangen van vluchtelingen uit Oekraïne. Veel organisaties zijn druk bezig om de vluchtelingen op een nette en waardige manier op te vangen.

Ondertussen worden achter de schermen meerdere scenario’s uitgewerkt, waarin de ondersteuning op het gebied van medische zorg ook waarschijnlijk is. In Utrecht verwacht het calamiteitenhospitaal van UMC Utrecht op korte termijn de eerste patiënten te ontvangen en ook op andere plaatsen in het land worden voorbereidingen getroffen op basis van deze scenario’s.

De Nationale Zorgreserve is gevraagd om een inventarisatie te doen of zorgreservisten bereid zijn te ondersteunen in de regio als het gaat om hulp bij medische zorg aan vluchtelingen uit Oekraïne. Het is aannemelijk dat deze zorg redelijk overeenkomt met de werkzaamheden uit activiteitenpakketten 2 en 3. 

Zou je via deze link willen aangeven of je beschikbaar bent en zo ja voor hoeveel uur?

Alvast bedankt voor je reactie.

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen