Corona is op z'n retour, maar zorgreservist blijft belangrijk: Veel extra handen nodig

04-03-2022

De coronapandemie is dan wel over zijn top heen, maar nog steeds is er behoefte aan extra inzet van zorgpersoneel. Vooral in de verpleeg- en verzorgingshuizen en in de gehandicaptenzorg zijn er veel extra handen aan het bed nodig. Zorgreservist Michel van Sluijs werd hierover geïnterviewd.

RTV Oost heeft vorige week "onze" Michel geïnterviewd op locatie, samen met community manager Jacqueline Santbergen. 

Michel van Sluijs is zo'n zorgreservist. Naast zijn volledige baan als beleidsmedewerker bij de gemeente Wierden, ziet hij kans om twee keer per week vijf uur te werken in de zorg. Hij is opgeleid als verpleegkundige, verliet de zorg, maar zijn zorghart bleef kloppen. Toen hij de oproep tot zorgreservist zag langskomen, aarzelde hij geen moment. "Het is een mooie combinatie om in tijden van crisis te hulp te springen."

Van Sluijs werkte onder meer op de longafdeling van het ZGT in Almelo, op de Spoedeisende Hulp, verrichtte her en der hand- en spandiensten en werkte ook in de ouderenzorg bij Carintreggeland. "Het mooiste is dat je met open armen wordt ontvangen en echt iets kunt betekenen voor bewoners en collega's."

Ontzettend bedankt voor je hulp en inzet Michel!

Het volledige artikel kan je lezen en bekijken (er is ook een video) via onderstaande link.

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen