Skillslab regiotour

08-03-2022

Veel zorgreservisten geven aan behoefte te hebben aan bijscholing. Ook zorgorganisaties gaven in het onlangs gehouden onderzoek aan dit belangrijk te vinden, om zo de inzetbaarheid tijdens een crisis te vergroten. De komende tijd gaan we het land door met diverse skillslabs. Ben je er bij?

Een belangrijk leerpunt uit de vierde coronagolf waarin veel zorgreservisten zijn ingezet is dat er een grote behoefte is aan scholing. Ook in het onlangs gehouden onderzoek gaven veel zorgorganisaties aan dit belangrijk te vinden om zo de inzetbaarheid tijdens een crisis te vergroten. Momenteel zijn we met veel zorgorganisaties in gesprek om werkplekken te organiseren om praktijkervaring op te kunnen doen. Om vol vertrouwen te kunnen werken aan de voorbereiding voor een volgende crisis, organiseren we de komende tijd een flink aantal skillslabs waarin iedereen kan werken aan een stuk vaardigheidsontwikkeling. Ben je erbij?

Op dit moment doen we dit vooral door het organiseren van regionale bijeenkomsten bij ROC’s, hogescholen of in de skillslabs van zorgorganisaties. Enerzijds hebben deze bijeenkomsten tot doel te bouwen aan regionale communities, waarbij er ruimte is voor uitwisseling van ervaringen, behoeften, verbinding en het delen van kennis. Anderzijds biedt het de kans tot het bekwaam houden van jou als zorgreservist zodat je in tijden van crisis nog sneller inzetbaar bent. 

Zo kijken we terug op een geslaagde skillslab in Schagen waar we te gast waren bij Woonzorggroep Samen.

Per regio proberen we ook afhankelijk van de behoeften van de zorgreservisten en die van de zorgorganisaties een aanbod te creëren van verschillende skillslabs passende bij de activiteitenpakketten. Denk hierbij aan het oefenen van basisvaardigheden/ ADL zorg, zoals til- en transfertechnieken en steunkousen aantrekken, maar daarnaast ook aan verpleegtechnische handelingen zoals injecteren en katheteriseren.

Wil je weten wanneer er bij jou in de buurt een skillslab is? Kijk dan in de Agenda.

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen