GGD GHOR en Extra ZorgSamen slaan handen ineen

04-12-2021

Stichting Extra ZorgSamen is een samenwerking aangegaan met GGD GHOR: ggdreservisten.nl.

Naast het programma Nationale Zorgreserve wil Extra ZorgSamen met GGD-reservisten bereiken dat (oud) zorgmedewerkers die nodig zijn, daadwerkelijk op korte termijn ingezet worden om te helpen vaccineren. Niet alleen nu, maar zodat ook in de toekomst snel op en afgeschaald kan worden door capaciteit regionaal zichtbaar, beschikbaar en inzetbaar te maken.

Op de 3 december 2021 ging om 17u het platform (wij.ggdreservisten.nl) online en meldden zich direct bijna 5000 mensen aan die al eens eerder voor de GGD hebben gewerkt of bevoegd zijn om te vaccineren. Volgens de GGD-organisatie komen de aanmelders "vanuit alle hoeken van de samenleving. Fantastisch dat het in zo’n korte tijd al zo veel reacties heeft opgeleverd."

Alle aangemelde mensen worden, wanneer zij reageren op de regionale oproepen, benaderd door de regionale GGD om ingezet te worden. Door de krachten te bundelen willen we ook naar de toekomst toe snel op en af kunnen schalen wanneer dit nodig is.

Zorgreservisten die al zijn aangemeld voor de Nationale Zorgreserve en die ook willen helpen met vaccineren bij de GGD vragen we zich ook eenmalig te registreren op wij.ggdreservisten.nl

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen