Tweede communitymeeting Nationale Zorgreserve laat de kracht van samen zien

12-11-2021

Donderdag 11 november vond er weer een communitymeeting plaats. Dit keer in Schiedam. We waren te gast bij Franciscus Gasthuis & Vlietland, een van de grootste ziekenhuizen in de regio.

Zelfvertrouwen kweken
Communitymanager Saskia kijkt terug op een verbindende bijeenkomst. “Het is mooi om te zien dat dit team klaarstaat als een crisissituatie daar om vraagt. Ik zag een groep gelijkgestemden. De deelnemers leerden elkaar wat beter kennen en waren enthousiast en leergierig. Want ook tijdens deze bijeenkomst konden zorgreservisten hun kennis en vaardigheden up to date houden. “Het maakt eigenlijk niet uit of je al langere tijd niet meer in de zorg werkzaam bent of nog maar net bent gestopt, het oefenen van vaardigheden is leerzaam, leuk en het zorgt voor nóg meer samengevoel”, aldus Saskia. Zorgreservist Lorena kan dat beamen: “Het is top om zo te kunnen oefenen. Het geeft je weer zelfvertrouwen om in de praktijk aan de slag te kunnen gaan.”

Binnenkort weer hulpvragen online
En dat aan de slag gaan hoeft niet lang meer te duren. De zorg in de regio staat onder druk. Reguliere zorg wordt afgeschaald en de druk op de IC neemt toe, niet alleen door corona. Let dus op als je beschikbaar bent in de regio Rotterdam-Rijnmond. Binnenkort plaatsen wij twee hulpvragen online. Voor een IC en voor een covid-afdeling. Meer informatie vind je op de regiopagina.

Meer bijeenkomsten op de agenda: meld je aan!
Zorgreservist zijn doe je samen. Daarom zullen de komende maanden in elk regio twee communitymeetings plaatsvinden. Doel van de bijeenkomsten: samen bouwen aan regionale community’s van zorgreservisten die bereikbaar, beschikbaar en inzetbaar zijn. Wil jij ook bij een van deze communitymeetings zijn? Voel je welkom. Komende weken organiseren we er nog 4.

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen