Hartenkreet van collega-zorgreservist Bart

10-11-2021

Op dit moment zijn er zorgreservisten aan de slag bij verschillende zorgorganisaties. Omdat het nodig is! Afgelopen vrijdag draaide zorgreservist Bart Hilt een dagdienst op een covid-afdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Deze week draait hij er nog een aantal.

Bart was tot 5 jaar geleden veiligheidsofficier in de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Hij is nu met vroegpensioen, maar zit niet stil. Momenteel werkt hij bijvoorbeeld op de ambulance en is vrijwillig politieagent. Hij is daarnaast zorgreservist van het eerste uur. In onze online community van zorgreservsiten vertelde hij na afloop van zijn dienst over zijn ervaringen. We mochten het met jullie delen:

Vliegende kiep
“Ik draaide mee op de covid-afdeling. Men was erg blij met ons. Ik ben de hele dag heel druk bezig geweest met controles van de vitale functies, wassen, medicatie aangeven en heel veel andere activiteiten. Op deze afdeling heeft elke patiënt bijna heel de dag aandacht en zorg nodig. Mijn pieper ging doorlopend af. Omdat iedereen met beschermende kleding werkt, en het wisselen daarvan een tijdrovende klus is, was ik met een collega vliegende kiep tussen de verschillende kamers. Ook ik moest regelmatig mijn persoonlijke beschermingsmiddelen vervangen. Tussendoor sprong ik bij op een andere afdeling waar op dat moment een piek was.

Toegevoegde waarde
Dit is belangrijk werk. Zorgreservisten kunnen een wezenlijke bijdrage leveren, dat heb ik op verschillende manieren mogen ervaren. Ik voel me als zorgreservist enorm gewaardeerd. Aan mijn collega-zorgreservisten de oproep om te reageren op de hulpvragen die er nu zijn.

Bring a friend
En je kent vast mensen die ook zorgreservist zouden kunnen zijn. Oud-collega's? Studiegenoten? Vrienden? Familie? Verwijs ze naar de website voor meer informatie en de inschrijflink."

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen