Kickoff 50 regionale bijeenkomsten van zorgreservisten groot succes

05-11-2021

Gisteren was de officiële kick-off van een reeks van 50 communitymeetings . In Twente kwam een aantal van jullie bijeen om ervaringen te delen en belangrijke input te geven voor het vergroten en verstevigen van de Nationale Zorgreserve. En er was ruimte voor deskundigheidsbevordering in skillslabs.

Skillslab
Een inzetbare zorgreservist is een zorgreservist die kennis en vaardigheden op peil houdt. Door bij te blijven en vaardigheden te oefenen, kun je als oud-zorgprofessional deskundige zorg blijven bieden aan patiënten en cliënten van de zorgorganisaties waar je tijdelijk aan de slag gaat. Daarom bieden we je de gelegenheid om in skillslabs een aantal handelingen te oefenen.

Handelingen
In het skillslab van ROC Twente gingen Irma, Henk, Anne, Marijke, Michel, Mayke, Peter, Annelies, Dorine, Ria, en Lisette aan de slag. Ze oefenden handelingen als handmatig bloeddruk meten, bloedsuiker prikken, urinezak wisselen en  infuus verwijderen.“Het was fantastisch om te zien hoe onze zorgreservisten met enthousiasme hun routine weer oppakten en er samen plezier in hadden”, aldus communitymanager Jacqueline Santbergen. De certificaten die de zorgreservisten na afloop van de praktijkopleider kregen, werden met trots ontvangen. Voor Michel van Sluijs smaakt dit naar meer: “Ik kijk nu al uit naar de volgende bijeenkomst. Bijblijven en zo snel mogelijk weer in alle handelingen bekwaam zijn, dát is wat zorgreservist zijn nóg leuker maakt!”

Samen
Het samen ontwikkelen en samen leren in regionale skillslabs past bij de ambitie van de Nationale Zorgreserve. Jacqueline: “Zorgreservist zijn doe je samen. Je kunt pas een team zijn als je elkaar kent. De collectieve betrokkenheid was in Hengelo voelbaar en zichtbaar. Met deze bijeenkomst is een goede basis gelegd voor een reeks van mooie en constructieve bijeenkomsten door het hele land.”

Meer bijeenkomsten op de agenda: meld je aan!
Zorgreservist zijn doe je samen. Daarom zullen de komende maanden in elk regio twee communitymeetings plaatsvinden. Doel van de bijeenkomsten: samen bouwen aan regionale community’s van zorgreservisten die bereikbaar, beschikbaar en inzetbaar zijn. Wil jij ook bij een van deze communitymeetings zijn? Voel je welkom. Komende weken organiseren we er nog 5. Check de activiteiten op de homepagina. Misschien organiseren we er wel eentje bij jou in de buurt. Is dat niet het geval? Geen nood. Van januari tot juni organiseren we er nog 44.

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen