Bijeenkomst van de Nationale Zorgreserve

30-09-2021

Op zaterdag 18 september kwamen 20 zorgreservisten die de afgelopen maanden zijn ingezet in verschillende zorgorganisaties bijeen voor een eerlijk gesprek. Plaats van handeling de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum.

Centraal stonden vragen over boeien & verbinden, het bijhouden van expertise en de waardering voor de inzet.

Het was die dag 555 dagen geleden dat het initiatief startte dat aan de basis staat van Nationale Zorgreserve: Extra Handen voor de Zorg. Heel veel mensen meldden zich in maart 2020 aan om bij te springen. Maar het liep niet altijd even soepel. Veel matches kwamen niet tot stand; reservisten waren wel aangemeld, maar werden niet ingezet. Sindsdien is er veel gebeurd. Er staat nu een community van zorgreservisten die bereikbaar, beschikbaar en inzetbaar zijn. We zijn ontzettend blij dat jullie er zijn!

De zorgreservisten wisselden van gedachten met VWS, Diederik Gommers en andere leden van de Raad van Toezicht en gastheer kolonel Jeroen Hulst. Eén ding werd duidelijk: we gaan nog meer van elkaar leren en de toekomst vormgeven. Met elkaar en voor elkaar. We houden je daarvan op de hoogte!

Het was ook een dag van vieren. De zorgreservisten van het eerste uur kregen een groot woord van dank van demissionair minister Hugo de Jonge. En van Diederik Gommers kregen zij een persoonlijk woord en een pin met het beeldmerk van de Nationale Zorgreserve. Deze onderscheiding mag met trots gedragen worden.

Klik hier voor de foto's
Meer lezen over de bijeenkomst? Check dan het nieuwsbericht op onze website.

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen