Even voorstellen: Facilitator Proeftuinen Patrick Schrooten

07-05-2021

Patrick helpt de proeftuinbegeleiders met het opzetten van een proeftuin. Hij richt zich vooral op het onderzoek. Wat werkt wel en wat werkt niet?

"Ik ben Patrick Schrooten, 39 jaar, woon samen, ben vader van een zoontje van bijna 2 en ben Facilitator van de proeftuinen bij de Nationale Zorgreserve. In deze rol help ik de proeftuinbegeleiders met het opzetten van een proeftuin en focus ik mij vooral op het onderzoek. De proeftuinen zijn bedoeld om zaken in de praktijk te toetsen. Wat werkt wel en wat werkt niet en wat in de ene organisatie of regio werkt, werkt dat dan ook ergens anders?

Het idee is dat we met de geleerde lessen uit de proeftuinen komen tot een model waarbij zorgreservisten kunnen worden ingezet in de zorg. Die inzet zal er vermoedelijk in de VVT anders uit zien, dan in een ziekenhuis. Ook doen we een proeftuin in Twente om te kijken of een regionaal doorschuifmodel werkt.

Ik ben opgeleid als Bedrijfskundige en werk veel in veranderkundige omgevingen. De laatste jaren doe ik dat veel in de zorg. Ik heb een groot integraal capaciteitsmanagement programma geleid in een ziekenhuis in Rotterdam en heb in de eerste golf in een ziekenhuis de coronaplanning gedaan. Ik zie de ambitie van de Nationale Zorgreserve als een mooie vervolgstap, waarbij ik ook in dit project weer blij wordt van het enthousiasme van iedereen die zorg geeft. Dat werkt enorm aanstekelijk en daar word ik dan weer blij van. Dus blijf je enthousiasme delen, het raakt meer mensen dan je wellicht in eerste instantie zou verwachten."

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen