Even voorstellen: Jose Geertsema Programmamanager

30-04-2021

“Veranderen is gelijk aan ademhalen. Veranderingen organiseren betekent samenwerken binnen een context die continu in beweging is. De vraag is daarin niet primair hoe we kunnen veranderen, maar eerst vooral hoe wij samen kunnen bewegen om te komen tot een gezamenlijke verandering”, aldus Jose.

Sinds maart 2020 zet ik mij met onverminderde energie in voor onze gezamenlijke en zo nodige missie. Onze missie om (oud)zorgprofessionals die zich in willen inzetten,  dat zij daadwerkelijk kunnen gaan werken.

Van werken in functies naar werken in activiteiten. Niet als éénling werken, maar samen met andere zorgreservisten werken in een team. Samen leren in proeftuinen door de ervaringen van zorgreservisten, zorgprofessionals, zorgorganisaties en werkgevers van zorgreservisten.

Samen leren, samen luisteren, voor elkaar, met elkaar. Met oprechte aandacht voor de ander. Want alleen samen, door elkaar te zien, kunnen wij deze missie aan. De urgentie is helder. Naast dat aandacht en waardering onze basiswaarden moeten zijn binnen de gezondheidzorg, vraagt de huidige situatie meer.  De huidige coronacrisis, het hoge verzuim in de gezondheidszorg, de toekomstverwachting vraagt dat we meer dan ooit zuinig zijn op elkaar, op de huidige zorgprofessionals, en op de zorgreservisten. Elkaar zien, zichtbaar maken in wat we kunnen doen.

Sinds 2003 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg als bestuurder en toezichthouder, waarbij ik de laatste jaren me steeds meer toeleg op strategie en innovatie trajecten die daadwerkelijk verandering creëren voor cliënten, zorgprofessionals en zorgorganisaties.

Het is en blijft nog steeds de tijd waarbij corona grote impact heeft. Ik wens jullie veel sterkte bij jullie werk. Ik zie uit om elkaar ooit fysiek te ontmoeten, elkaar in de ogen te kijken. Elkaar te bedanken voor dat jullie er-zijn. Bedanken voor jullie verbinding aan de Nationale Zorgreserve die Nederland de komende jaren zo hard nodig heeft. Dat zijn jullie, één voor één.

José Geertsema, getrouwd met Henk, moeder van twee prachtige jonge vrouwen Sterre en Luna en dol op onze altijd enthousiaste labradoodles.

Programmamanager Nationale Zorgreserve, Voorzitter-bestuurder Stichting Extra ZorgSamen

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen