GEANNULEERD: Onbegrepen gedrag bij dementie, hoe lees ik de signalen? Cursus in Eindhoven

15-11-2023 270 keer bekeken

Begin

13-12-2023 om 13:30

Einde

13-12-2023 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Archipel Zorggroep Eindhoven - Karel de Grotelaan 415, 5654 NN Eindhoven

Hoe ontstaat bepaald gedrag bij mensen met dementie? Wat kun je doen als zorgreservist om dit gedrag te beïnvloeden en het - in sommige gevallen - zelfs te voorkomen? Dit is je kans om vragen te stellen en te oefenen met ervaren trainingsacteurs.

In een interactieve workshop gaan we met elkaar op zoek naar het ontstaan van bepaalde gedragingen bij mensen met dementie. Hierbij kun je denken aan loop- en roepgedrag, maar ook het ontstaan van boosheid, apathie en ‘claimend’ gedrag. Je krijgt concrete tips om dit gedrag te beïnvloeden of zelfs te voorkomen. De trainer en acteur spelen situaties met signaalgedrag uit. Als deelnemer mag je je hiermee bemoeien om samen uit te vinden wat de effecten van je suggesties voor interventies zijn. 

De bijeenkomst wordt verzorgd door Ervarea, specialisten in de hedendaagse dementiezorg. Ervarea staat voor leren door beleven. De kennis over de werking van het brein gaat leven door herkenbare voorbeelden uit ons eigen gedrag en de interactieve manier waarop het gebracht wordt. Met een dosis humor en het denken in mogelijkheden ontstaat als vanzelf een sfeer waarin het out-of-the-box-denken ons verder helpt.

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen