GEANNULEERD: Hoe handel ik bij stemmings- en angststoornissen? Training met acteurs in Utrecht

10-11-2023 283 keer bekeken

Begin

24-11-2023 om 13:30

Einde

24-11-2023 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Exacte locatie volgt zo snel mogelijk

Communiceren met mensen die lijden aan een stemmings- of angststoornis is vaak een uitdaging. Het is belangrijk om te begrijpen hoe je het gesprek prettiger laat verlopen.

Het begint met het leren herkennen en duiden van gedrag dat vaak voorkomt bij stemmings- en angststoornissen. Denk bijvoorbeeld aan vermijdingsgedrag, apathie, paniekaanvallen, angst, slapeloosheid, stemmingswisselingen en prikkelbaarheid. Door deze signalen te leren herkennen, kun je sneller en effectiever reageren.

De training maakt gebruik van theater waarin casuïstiek vanuit de praktijk wordt uitgespeeld. Dit biedt de mogelijkheid om in een veilige omgeving te oefenen met herkenbare situaties die zich kunnen voordoen op de werkvloer, of in het dagelijkse leven. Je doet interactieve oefeningen om de aangeleerde kennis en vaardigheden direct in de praktijk te brengen.

Een belangrijk onderdeel van de training is het bieden van praktische handvatten voor effectieve communicatie. Door te leren hoe je op een empathische en begripvolle manier communiceert, verloopt het gesprek prettiger en ontstaat er meer begrip en verbinding.

In deze training van drie uur wordt aandacht besteed aan depressie en angst, en ligt de nadruk op het verzamelen van praktisch hanteerbare tips voor de omgang met mensen met een depressie en/of een angststoornis. 

De trainingen worden verzorgd door actrice en trainingsacteur Elles van Velzen en haar team. Elles heeft een passie voor acteren en spelmethodieken, en zet deze in om mensen te helpen nieuwe inzichten te krijgen over hun eigen gedrag en wat voor effect dat heeft op anderen. Ze moedigt mensen graag aan om nieuwsgierig te zijn naar anderen en streeft ernaar om nieuwsgierigheid een positieve lading te geven.

Meld je snel aan, want er is plek voor 20 personen.

 

 

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen