Cursus bij Kennemerhart in Haarlem: Onbegrepen gedrag bij dementie, hoe lees ik de signalen?

07-04-2023 528 keer bekeken

Begin

16-05-2023 om 16:15

Einde

16-05-2023 om 20:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Kennemerhart, Diakenhuisweg 41, Haarlem

Hoe ontstaat bepaald gedrag bij mensen met dementie? Wat kun je doen als zorgreservist om dit gedrag te beïnvloeden en het - in sommige gevallen - zelfs te voorkomen? Dit is je kans om vragen te stellen, te oefenen met ervaren trainingsacteurs en kennis te maken met zorgorganisatie Kennemerhart.

In een interactieve workshop gaan we met elkaar op zoek naar het ontstaan van bepaalde gedragingen bij mensen met dementie. Hierbij kun je denken aan loop- en roepgedrag, maar ook het ontstaan van boosheid, apathie en ‘claimend’ gedrag. Je krijgt concrete tips om dit gedrag te beïnvloeden of zelfs te voorkomen. De trainer en acteur spelen situaties met signaalgedrag uit. Als deelnemer mag je je hiermee bemoeien om samen uit te vinden wat de effecten van je suggesties voor interventies zijn. 

De bijeenkomst wordt verzorgd door Ervarea, specialisten in de hedendaagse dementiezorg. Ervarea staat voor leren door beleven. De kennis over de werking van het brein gaat leven door herkenbare voorbeelden uit ons eigen gedrag en de interactieve manier waarop het gebracht wordt. Met een dosis humor en het denken in mogelijkheden ontstaat als vanzelf een sfeer waarin het out-of-the-box-denken ons verder helpt.

Programma

16:15 uur inloop

16:30 uur kort (interactief) introductieprogramma over Kennemerhart

16:45 uur korte pauze

17:00 -20:00 uur training over onbegrepen gedrag 

De sessie vindt plaats bij Kennemerhart. Kennemerhart is er voor ouderen in Zuid-Kennemerland en biedt een breed scala aan (thuis)zorg en dienstverlening. Medewerkers en vrijwilligers vinden bij Kennemerhart een fijne werkplek waar ruimte is om (verder) te leren en zich te ontwikkelen. Met als doel er niet alleen voor cliënten te zijn, maar óók voor elkaar. De 2.300 medewerkers en 850 vrijwilligers van Kennemerhart staan voor de allerbeste zorg en ondersteuning bij cliënten aan huis of zoals thuis op dag- en ontmoetingscentra en woonzorglocaties in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Bennebroek, Bentveld en Zandvoort.

Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen