Webinar: Depressie, hoe kun je iemand bijstaan?

20-03-2023 816 keer bekeken

Begin

06-07-2023 om 15:30

Einde

06-07-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online. Een link wordt toegestuurd.

Als je te maken krijgt met mensen met een depressie is het gesprek niet altijd even makkelijk. Aan de hand van praktische voorbeelden leer je hoe je de communicatie prettiger en beter kunt laten verlopen.

In dit webinar van 1,5 uur krijg je praktische tips over hoe je kunt omgaan met iemand die in een depressie is geraakt met behulp van een video-casus uit de praktijk en via interactieve oefeningen. Hierbij is bewust gekozen voor een korte theoretische uitleg. De nadruk ligt op handvatten die goed toepasbaar zijn binnen de eigen werkpraktijk. Ervaringsoefeningen en toegepaste theorie worden afgewisseld.

Fris je kennis op als zorgreservist. Leer gedrag dat kan voorkomen bij depressie beter herkennen en duiden. En krijg met name praktische handvatten over hoe hiermee om te gaan.

De trainingen worden verzorgd door actrice en trainingsacteur Elles van Velzen en haar team. ‘Mijn grootste drijfveer als trainingsacteur is het acteren en/of spelmethodieken in te kunnen inzetten om mensen te helpen (nieuwe) inzichten te krijgen over het eigen gedrag en wat dat voor een effect kan hebben op de ander. Daarnaast moedig ik mensen graag aan om nieuwsgierig te zijn naar een ander. Het is tijd dat nieuwsgierigheid weer een positieve lading krijgt. Naar mijn mening komt er in contact vaak veel ruis door interpretaties vanuit het eigen referentiekader. Er kan mijns inziens veel voorkomen worden door het echt leren zien en (door) te vragen alvorens een mening te vormen.’

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen