Zorgtechnologie: Wat heeft een cliënt aan Virtual Reality in de zorg? - Utrecht

27-02-2023 347 keer bekeken

Begin

24-03-2023 om 10:00

Einde

24-03-2023 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Heidelberglaan 7 ruimte 1.054

Dat je cliënten kunt helpen met behulp van Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) is relatief nieuw. Grote kans dat je dit zelf nog niet hebt toegepast. Wel nieuwsgierig? Tijdens deze bijeenkomst heb je de mogelijkheid om meer kennis op te doen én zelf zo’n bril op te zetten.

Wat ga je doen en leren?
In de ochtend worden voorbeelden van het gebruik van VR en AR in de zorg besproken, geïllustreerd met beeldmateriaal. Bijvoorbeeld het gebruik van deze technieken bij pijnbestrijding, in de revalidatie, bij mensen met dementie of autisme en in het (zorg)onderwijs. Na een heerlijke lunch is er de mogelijkheid om zelf een VR-bril op te zetten en een VR-ervaring te hebben. Gelijk een mooie kans om collega-zorgreservisten te ontmoeten!

De sessie wordt verzorgd door Emmy van de Burgt, arts en hogeschooldocent aan de Hogeschool Utrecht. Zij heeft ruime ervaring in het geven van onderwijs aan verschillende doelgroepen, zoals verpleegkundigen, physician assistants, huidtherapeuten en fysiotherapeuten. Naast haar werk in het onderwijs doet Emmy promotieonderzoek naar psychologische interventies bij jeuk met gebruikmaking van nieuwe technologieën, zoals Virtual Reality. De sessie vindt plaats met assistentie en gebruik van apparatuur op locatie van het HUBlab.

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen