Webinar (online): In contact met cliënten met autisme

03-02-2023 399 keer bekeken

Begin

07-03-2023 om 19:30

Einde

07-03-2023 om 21:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online- een Zoom-link wordt toegestuurd

Eén procent van de mensen heeft een vorm van autisme. In ons dagelijks leven en op de werkvloer is de kans dat je iemand met autisme tegenkomt, zowel cliënt als collega, dan ook vrij groot.

Frederik Boven kreeg de diagnose Syndroom van Asperger op zijn 33e en is, naast historisch psycholoog en politiek filosoof, ook directeur van Stichting Autisme Digitaal. Een stichting met de missie om kennis over autisme bij volwassenen toegankelijk te maken en te zorgen dat deze gedeeld wordt tussen wetenschappers, professionals en ervaringsdeskundigen.

Frederik zal op 7 maart een webinar verzorgen vol tips voor zorgprofessionals over hoe je het contact kunt aangaan met cliënten met autisme. Het is een basistraining over autisme en gespreksvoering: waar kun je op letten in gesprek met volwassen autistische cliënten met een gemiddelde tot hoge intelligentie?

Onderwerpen als insteek en taalgebruik komen aan bod en er wordt gekeken naar zowel autisme bij mensen als een groep als ook ingezoomd op het individu. Tijdens deze Zoom-bijeenkomst wordt ook gewerkt met break-out rooms waarin geoefend kan worden in rollenspellen. Daarnaast zal besproken worden wat er bekend is van autisme ten tijde van corona. Welke impact heeft dit gehad op deze groep mensen en hoe hebben zij dit beleefd? Wat kunnen wij daarvan leren voor zorgverlening in tijden van crisis?

De voorbeelden die genoemd worden zijn gebaseerd op een enquête onder volwassenen met autisme, interviews met zorgprofessionals en eigen ervaring.

Je kunt deze gratis training gewoon vanuit huis volgen. Mooi om deze ervaringsdeskundigheid mee te krijgen en jezelf handvatten te geven in gesprek met iemand met autisme. Win-win voor beiden.

Meld je nu aan en we sturen je een paar dagen van tevoren een ZOOM-link.

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen