De Nationale Zorgreserve

Een landelijk netwerk van zorgreservisten

De Nationale Zorgreserve koppelt zorgreservisten aan zorgorganisaties met een tijdelijke hulpvraag in crisistijd. Zo dragen we tijdens noodsituaties bij aan de continuïteit van de zorg in Nederland. 

 

 

 

Wij zijn de Nationale Zorgreserve

De Nationale Zorgreserve is een landelijk netwerk van (oud-) zorgprofessionals. Tijdens noodsituaties faciliteren we actief het contact tussen zorgreservisten en zorgorganisaties. Om de zorgreservisten in het netwerk bevoegd en bekwaam te houden, bieden we toegang tot een breed aanbod van trainingen, cursussen en workshops.

 

Noodsituatie

De continuïteit van de zorg is in gevaar. Door het lokaal opleven van een virus, een natuurramp, pandemie, grote vluchtelingenstromen of een andere noodsituatie. Er is onvoldoende zorgpersoneel en de druk neemt toe.  

 

Hulpvraag

Via de website van de Nationale Zorgreserve kiezen zorgorganisaties uit een vastomlijnd pakket, en plaatsen ze een oproep. Via het online platform reageren zorgreservisten op openstaande hulpvragen. Dat doen ze op basis van hun bevoegdheden, werkervaring en woonplaats 

Inzet

De zorgreservisten komen in actie. Ze werken schouder aan schouder met vaste zorgprofessionals van de zorgorganisatie. Afhankelijk van hun kwalificaties ondersteunen ze de algemene dagelijkse levensverrichtingen of gespecialiseerde taken.

Uitstroom

De noodsituatie is onder controle. De zorgreservisten stromen uit. We evalueren de inzet zodat we in de toekomst nog effectiever samenwerken.

 

 

 

Wat speelt er momenteel

Nieuws en artikelen

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"6","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"217331"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":true,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 


Samen sterk met onze partners

De Nationale Zorgreserve zet in op duurzame samenwerkingen met diverse zorginstellingen, werkgeversorganisaties en brancheverenigingen in de zorgsector. Met deze partnerships verankeren we de Nationale Zorgreserve stevig in het Nederlandse zorglandschap, bereiken we nog meer potentiële zorgreservisten, en worden zorgreservisten nog sneller en beter ingezet tijdens een noodsituatie. Zo waarborgen we met z'n allen de continuïteit van de zorg in Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          

        .           

    

 

 

             

 

           

       

 

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen