Het programma van de Dag van de Nationale Zorgreserve is bekend!

13-06-2024

Op de donderdag 19 september zetten we alle zorgreservisten graag in het zonnetje op onze jaarlijkse Dag van de Nationale Zorgreserve in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Met heel veel plezier delen we alvast het programma met je.

Met als thema Samen voorbereid op crisistijd wordt het een dag vol inspiratie, leren en genieten! Er zijn plenaire sessies, vaardigheidstrainingen en volop ontmoetingsmogelijkheden met collega-zorgreservisten en uiteraard het team van de Nationale Zorgreserve.

Dagvoorzitter Funda Müjde neemt je gedurende de dag mee door het programma:

  • Hoogleraar Marcel Levi bespreekt hoe we vraagstukken in de zorg het beste kunnen aanpakken. Moeten we als professionals veranderen, bijvoorbeeld door op een andere manier te gaan samenwerken? 
  • Andrea Walraven-Thissen, critical Incident Manager bij Europese Commissie, EUCVT, laat door haar jarenlange ervaring zien hoe je stabiel door de storm komt. Zo vertelt ze hoe je jezelf kunt stabiliseren om bepaalde inzichten toe te passen in de zorg voor je patiënten en voor elkaar.
  • Tijdens de interactieve theatervoorstelling van Ervarea leer je over het beter begrijpen van gedrag bij dementie, met natuurlijk een schat aan tips hoe je dit gedrag kunt beïnvloeden. 
  • Dit is ook het moment om je basisvaardigheden weer up to date te krijgen!
    De training basisvaardigheden wordt gegeven door St. Antonius Academie en Sdb. 
  • Zomaargasten is een 100% BN’er-vrije talkshowstudio waar de verhalen van Onbekende Nederlanders centraal staan. Alles aan deze show draait om ontmoeting en verbinding en wat er dan kan gebeuren is één grote verrassing.
  • In Operatie Moedig Hart neemt liefdesdokter Inge je mee langs verschillende inzichten, modellen en toepassingen uit onder andere relatiepsychologie. Elementen die bijdragen aan zelfzorg, gezonde werkrelaties en veerkrachtige teams.
  • Zorgreservist én trainer Sunetta Theijken geeft de sessie Handvatten voor het omgaan met valkuilen. Hier leer je beter jouw grenzen te bewaken en/of situaties waar je geen invloed op hebt los te laten. Een mooie voorbereiding als je onverwacht bij een crisis weer op de vloer staat

 

Tussen de sessies door heb je veel tijd om je collega-zorgreservisten en het team van Stichting Extra Zorg Samen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Dit kan natuurlijk bij de koffie en tijdens de duurzame lunch, maar ook tijdens een van de workshopsessies. Kortom, ontwikkeling, ontmoeten en vermaak staat centraal deze dag.

 

Alle zorgreservisten hebben inmiddels via de mail een persoonlijke uitnodiging voor de Dag van de Nationale Zorgreserve ontvangen. Ben je zorgreservist, maar heb je geen uitnodiging? Neem dan even contact met ons op, dan maken we het graag voor je in orde!


 

Praktische informatie Dag van de Nationale Zorgreserve

Donderdag 19 september 
Programma van 10.00 – 16.00. 
Het Spoorwegmuseum te Utrecht

Na het reserveren van jouw ticket ontvang je een bevestiging met alle details!
 

NIEUW: Expertprogramma voor zorgaanbieders en partners in het crisislandschap
In de middag organiseren we een apart expertprogramma voor bestuurders en beleidsmedewerkers van zorgorganisaties, en onze partners in het zorg- en crisislandschap.

Tijdens dit programma staan leiderschap en samenwerken in crisistijd centraal. Want alleen door onze krachten te bundelen kunnen we ons goed voorbereiden op een mogelijke warme fase. Aanmelden hiervoor kan via de link in de Agenda.

 

Afbeeldingen

Contact

E-mail: community@nationalezorgreserve.nl
Telefoon: 085-3038457 

Persvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Volg ons op

         

Copyright 2022

 
Cookie-instellingen